02.10.2019

Столична прокуратура оголосила підозру адвокату у привласненні державного приміщення на вул. Банковій

    

Столичною прокуратурою повідомлено про підозру адвокату, затриманому 1 жовтня 2019 року при спробі незаконно продати приміщення на вул. Банковій, що є об’єктом державної форми власності вартістю майже 5 млн гривень.
 
Як повідомлялося, підозрюваний спільно з іншими учасниками злочинної схеми, використовуючи анкетні дані померлої у 2002 році жінки, від її імені продали приміщення на вул. Банковій у Києві, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю, на користь підставної фізичної особи.
 
При цьому, з 2003 року вказаний об’єкт нерухомості на законних підставах орендує  у держави Громадська організація "Спілка жінок України". Тож надалі вказану обставину адвокат вирішив використати у власних корисливих інтересах та через підставну особу передав представникам Громадської організації вимогу про необхідність звільнення орендованого приміщення або придбання його за 130 тис. доларів.
 
Після чергової зустрічі та домовленості про укладення договору купівлі-продажу, працівники прокуратури та спецслужби затримали адвоката у порядку ст. 208 КПК України. 
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190  (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах)  КК України.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3308