04.10.2019

За клопотанням прокуратури підозрюваного у вбивстві байкера поміщено до СІЗО

    

У п’ятницю, 04 жовтня 2019 року, Дарницький районний суд Києва задовольнив клопотання Київської місцевої прокуратури №2 та змінив чоловіку, підозрюваному в умисному вбивстві, запобіжний захід з поміщення до психіатричного закладу на тримання під варту у слідчому ізоляторі.
 
Вказаний чоловік підозрюється у вбивстві мотоцикліста на Харківському шосе у травні 2017 року. За рішенням суду та на підставі судово-психіатричної експертизи майже 2 роки він перебував у психіатричному закладі у Глевасі на Київщині.
 
Однак, як встановлено органами прокуратури, перебуваючи у лікарні, підозрюваний  неодноразово самовільно залишав медичний заклад та під час чергової втечі, яка мала місце 14.05.2019, був затриманий в одному з торгівельних центрів Васильківського району Київської області. 
 
У зв’язку з цим, прокуратурою було ініційовано проведення ще однієї  судово-психіатричної експертизи, результати якої засвідчили, що на теперішній час підозрюваний будь-якими психічним захворюванням не страждає. 
 
Зважаючи на це, прокуратура подала до суду клопотання з проханням змінити підозрюваному  запобіжний захід з поміщення до психіатричного закладу на тримання під варту, а також припинити провадження про застосування відносно нього примусових заходів медичного характеру та направити матеріали кримінального провадження в прокуратуру для складання обвинувального акту. 
 
За результатами засідання клопотання прокурора задоволено повністю.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 3617