04.10.2019

Екс-гендиректору ДП «Укрвакцина» оголошено підозру у заволодінні чвертю мільйона гривень – Прокуратура

    

Прокуратура міста Києва забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчими Державної фіскальної служби столиці, за фактами заволодіння майном у великих розмірах керівництвом державного підприємства «Укрвакцина» МОЗ України.
 
Зокрема слідством встановлено, що упродовж 2016-2017 років колишнім керівником ДП «Укрвакцина» МОЗ України незаконно отримані кошти держпідприємства на суму 245 тис. грн. під виглядом премій, надбавок та неправомірно завищеного посадового окладу.
 
При цьому з’ясовано, що заволодіння коштами підприємства відбулось за попередньою змовою із колишнім головним бухгалтером зазначеного держпідприємства, яка сприяла у заволодінні коштами шляхом виготовлення та підписання необхідних бухгалтерських документів та відображення їх у звітності підприємства.
 
На теперішній час колишньому гендиректору ДП «Укрвакцина» повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні коштами держпідприємства у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем. Крім того, колишньому головному бухгалтеру держпідприємства також повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України, тобто пособництво у заволодінні коштами держпідприємства у великих розмірах.
 
Найближчим часом слідство буде завершено та скеровано обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.
 
Нагадаємо, що у жовтні минулого року прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього гендиректора держпідприємства «Укрвакцина» за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Слідством встановлено, що упродовж 2012-2013 років, перебуваючи на вказаній посаді, підозрюваний здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад 1,5 мільйони гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг із охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.
 
На даний час судовий розгляд вказаного провадження триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3336