08.10.2019

Столична прокуратура оголосила підозру колишньому народному депутату України за фактом заволодіння 1,1 млрд гривень коштів «УкрСиббанку»

     

Прокуратурою міста Києва в межах провадження щодо заволодіння коштами банківської установи АТ «УкрСиббанк» повідомлено про підозру колишньому народному депутату України.
 
Так, під час досудового слідства встановлено, що колишній народний депутат України  IV, V, VI, VII, VIII скликань, упродовж 2008 – 2018 років, діючи як організатор злочину за попередньою змовою з посадовими особами групи компаній «АІС» шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами, одержаними від АТ «УкрСиббанк» на підставі кредитних договорів, чим завдали збитки вищевказаній банківській установі на суму понад 1,1 млрд гривень.
 
За результатами слідства колишньому народному депутату оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та за ч.3 ст.27 ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, що видається чи посвідчуються підприємством, установою, організацією, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання їх як підроблювачем, так і іншими особами, за попередньою змовою групою осіб).
 
Нагадаємо, раніше у межах даного кримінального провадження  повідомлено про підозру генеральному директору Корпорації «АИС», а також топ-менеджерам ПП «Імпульс-В» (директору та засновнику) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 КК України, а саме пособництві у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві), вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3177