08.10.2019

Підозрюваного у вбивстві киянина екстрадовано з РФ до України та взято під варту

     

Солом’янським районним судом міста Києва задоволено клопотання Київської місцевої прокуратури №9 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 24-річному уродженцю Черкаської області, якого підозрюють у вбивстві чоловіка у жовтні 2017 року в м. Києві. 
 
Підозрюваний на початку року був затриманий у Санкт-Петербурзі. У лютому Генеральна прокуратура України направила в РФ запит про видачу підозрюваного для притягнення до кримінальної відповідальності. У серпні цей запит був задоволений, після чого почався процес екстрадиції, який завершився минулого тижня.
 
Як встановлено у ході слідства, у жовтні 2017 року підозрюваний через всесвітню мережу інтернет познайомився з чоловіком, який працював фінансовим директором у компанії з фармацевтичної сфери. Перебуваючи вдома у нового знайомого, підозрюваний задушив потерпілого, після чого заволодів його грошима, телефонами та автомобілем.
 
Зловмиснику інкримінують п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 289 КК України. За вчинене йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2911