11.10.2019

Трьом посадовцям ДП «Укрспортзабезпечення» оголошено підозри за фактом закупівлі не зареєстрованих в Україні препаратів на суму понад 8 млн грн

    

Київською місцевою прокуратурою №7 повідомлено про підозру начальнику, першому заступнику та заступнику начальника Державної установи «Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення» у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Слідством встановлено, що у період 2017-2018 років вказані посадові особи у змові з державним тренером – головним лікарем національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України, діючи в інтересах окремих суб'єктів господарювання,  безпідставно та незаконно здійснили закупівлю засобів та виробів не зареєстрованих в Державному реєстрі лікарських засобів України Управлінням «Укрспортзабезпечення», які не є лікарськими засобами та виробами медичного призначення.
 
Також, встановлено, що закупівля вказаних препаратів здійснювалася за відсутності їх фактичної потреби для спортсменів. Вказані обставини підтверджено показами понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор.
 
Згідно з матеріалами слідства, діями службових осіб ДП «Укрспортзабезпечення»  інтересам держави в особі Міністерства молоді та спорту України завдано збитки на суму понад 8 млн гривень.
 
Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.
 
У ході досудового розслідування перевіряється причетність інших службових осіб до безпідставного та нецільового використання бюджетних коштів. Досудове розслідування здійснюється за матеріалами ГУ КЗЕ СБУ.
 
Прес служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3283