16.10.2019

Іноземця, який перебував у міжнародному розшуку, затримали у Києві на вимаганні

      

За процесуального керівництва столичної прокуратури відділом розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи СУ ГУНП у місті Києві затримано та повідомлено про підозру у вимаганні 33-річному уродженцю м. Грозний Російської Федерації.
 
Установлено, що у травні поточного року мешканець столиці звернувся до підозрюваного з проханням допомогти у вирішенні особистого питання. Оскільки того ж дня потерпілому вдалося самостійно владнати свою проблему, допомога вказаного чоловіка йому вже була не потрібна, про що він повідомив останнього. У свою чергу зловмисник висунув потерпілому вимогу виплатити йому 1000 доларів США у якості відшкодування «за клопоти».
 
Під час наступних зустрічей із потерпілим вимагач збільшив суму «боргу» до 4000 доларів США, а у разі ж відмови передати грошові кошти зловмисник погрожував відрізати чоловіку пальці і вуха та зламати руки.
 
У якості «застави» у потерпілого відібрали автомобіль.
 
За результатами проведення слідчих дій за підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали 33-річного уродженця м. Грозний Російської Федерації, який нелегально перебував в Україні та знаходився у  міжнародному розшуку.
 
На даний час зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, без визначення розміру застави.
 
Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2999