17.10.2019

У Києві затримано наркоторгівця з 17 кг психотропних речовин (ФОТО)

     

Прокуратурою міста Києва спільно Управлінням протидії наркозлочинності та СУ ГУ НП в м. Києві перекрито канал постачання наркотиків до столиці через поштові відділення та припинено незаконну діяльність «Інтернет магазину» із продажу наркотичних речовин.
 
Так, в межах розслідування кримінального провадження,  розпочатого за ч. 2 ст. 307 КК України, задокументовано злочинну діяльність наркоторгівця, який налагодив канал постачання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин та продавав їх оптовими партіями через створений Інтернет-магазин.
 
У ході спецоперації 15.10.2019 злочинця було затримано в одному із поштових відділень Києва після отримання ним чергової посилки з наркотиками.
 
Під час огляду поштового відправлення всередині пакунку було виявлено 7 кілограмів амфетаміну та 10 кілограмів психотропної речовини АЛЬФА ПВП (солі), що підтверджено проведеним на місці події експрес тестом.
 
Роздрібна вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку складає більше 8,5 мільйонів гривень.
 
Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України. До суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
 
Крім того, в ході моніторингу відправлених зловмисником у цей день посилок правоохоронці виявили ще 16 пакунків з наркотичними речовинами, а саме 500 гр канабісу, 500 гр амфетаміну, 700 гр АЛЬФА=ПВП (солі), понад 80 пігулок «екстезі», понад 300 марок ЛСД та 1 гр кокаїну. Вартість вилучених речовин складає близько 2 млн гривень.
 
Вказані посилки мали бути відправлені до різних міст України та містили рекламні картки та магніти із логотипами вищезазначеного інтернет-магазину. Двох осіб, яким призначалися дані посилки, встановлено. З ними проводяться слідчі дії.
 
Досудове слідство триває. Вживаються заходи, направлені на встановлення всіх осіб, причетних до постачання та збуту наркотичних речовин.
                                    
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2941