18.10.2019

Службових осіб двох медичних центрів викрито у нелегальному виготовленні та продажу рецептів на наркотичні засоби (ФОТО)

     

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі слідчими та ОПС ВКП Подільського УП ГУНП у м. Києві припинено діяльність двох приватних медичних центрів, які за грошові кошти здійснювали незаконну видачу рецептів на право придбання наркотичного засобу – метадон.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що група осіб, діючи за попередньою змовою та в порушення наказів МОЗ України щодо правил виписування рецептів та порядку обігу наркотичних засобів у закладах охорони здоров'я України, виготовляли та збували рецепти на відпуск наркотичного засобу – метадон за відсутності медичних показань.
 
Сума винагороди за виготовлення одного рецепту складала від 300 до 700 грн.
 
В подальшому особи, які придбали рецепт, направлялися до аптек комунального підприємства і на підставі вказаного документу купували наркотичні засоби.
 
За результатами проведення обшуків в приватних мед центрах, аптеках та за місцем проживання причетних осіб, виявлено та вилучено значну кількість бланків, рецептів на право придбання наркотичних засобів, медичну документацію, штампи, печатки лікарів, компютерну техніку.
 
На даний час встановлюється коло осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та вирішується питання про повідомлення їм про підозру. 
 
Кримінальне провадження розслідується за ч.1 ст.309 – незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, без мети збуту (позбавлення волі до 3 років); ч.1 ст.319 – незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів з корисливих мотивів (обмеження волі до 3 років); ч.2 ст.307 – незаконний збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна).
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2660