21.10.2019

Повідомлено про підозру чоловіку, який шахрайським шляхом заволодів 400 тисячами гривень Фонду гарантування вкладів

      

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 25-річному чоловіку, який шахрайським шляхом заволодів коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 400 тис. грн.
 
Слідством встановлено, що зловмисник дізнався про те, що АТ «ПУМБ» здійснює виплати гарантованих сум вкладів клієнтам збанкрутілих банків. Отримавши інформацію, що в реєстрі осіб, які мають право на гарантовану виплату в розмірі по 200 тис. грн за кожним вкладом, містяться відомості про померлу у 2016 році кредиторку.
 
Маючи на меті заволодіння коштами померлої жінки, шахрай підробив довіреність від неї на своє ім’я та прибув до приміщення  АТ «ПУМБ». На місці зловмисник ввів в оману працівників банку, надавши їм підроблену довіреність, на основі якої була здійснена видача гарантованої суми виплат в розмірі 400 тис. грн.
 
Отримані кошти шахрай розмістив на власний депозитний рахунок, та після їх фактичної видачі 18.10.2019 року його викрили та повідомили про підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах.
 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовані та будуть повернені в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2981