24.10.2019

Чотирьом експосадовцям Київської ОДА оголошено підозри за фактом завдання державі збитків у понад 200 млн гривень

     

Прокуратурою міста Києва спільно зі Службою безпеки України та слідчими ГУНП у місті Києві викрито факт злочинного спричинення колишнім керівництвом Київської обласної державної адміністрації збитків державі в розмірі понад 200 млн грн.
 
Вказані посадові особи всупереч встановленого законодавством порядку, зі значним заниженням розміру орендної платні, передали у користування державне майно - будівлю площею 1900 метрів квадратних, розташовану по вул. Великій Васильківській у Києві.
 
Так, починаючи з 2000 року, керівники одного із департаментів Київської обласної державної адміністрації здавали в оренду цей будинок за 1 гривню на рік комунальному підприємству, яке в свою чергу здавало його в суборенду приватним підприємствам за ринковою вартістю.
 
При цьому, після внесення змін в законодавство, згідно яким орендарі зобов’язані перераховувати різницю між суборендною та орендною платою власнику цього майна, посадовці ОДА не вжили жодних заходів для розірвання договору, який був укладений на невигідних для держави умовах. 
 
В межах слідства в помешканнях чотирьох колишніх посадовців обласної державної адміністрації були проведені обшуки, у  ході яких правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує незаконну передачу будинку в суборенду.
 
За результатами слідчих дій чотирьом колишнім посадовцям оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
Досудове слідство, у ході якого буде також перевірено законність витрачання комунальним підприємством коштів, отриманих від суборенди, триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3225