25.10.2019

Трьом посадовцям АТ «Банк Богуслав» та головному економісту відділу НБУ оголошено підозри у нанесенні збитків у сумі понад 21,6 млн гривень

              

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за матеріалами ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру трьом посадовцям ПАТ «Банк Богуслав» та головному економісту НБУ, діями яких ПАТ «Банк Богуслав» завдано збитків в особливо великих розмірах.
 
Як установлено в ході слідства, між ПАТ «Банк Богуслав» та «підконтрольною» його посадовцям комерційною структурою був укладений кредитний договір на суму понад 21,6  млн гривень, а в забезпечення виконання зобов’язань передано неіснуюче заставне майно у вигляді високошвидкісного екструдеру (промислове обладнання).
 
При цьому заступник  голови правління ПАТ «Банк Богуслав», вступивши у змову з заступником начальника Управління корпоративного бізнесу ДОП РБ «Банк Богуслав», начальником служби безпеки та службовими особами комерційної структури, шляхом  зловживання  своїм службовим становищем заволоділи коштами Банку на суму 21,6 млн. гривень, шляхом їх перерахування на рахунки підконтрольного підприємства та подальшого обготівкування через підприємства з ознаками фіктивності.
 
Внаслідок неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутністю заставного майна, що забезпечувало б їх повернення, ПАТ «Банк Богуслав» було завдано збитків на суму понад 21,6 млн гривень.
 
За результатами досудового розслідування 24 жовтня 2019 року заступнику голови правління ПАТ «Банк Богуслав», заступнику начальника Управління та начальнику служби безпеки вказаного банку повідомлено про підозру за ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України.
 
 
Крім того, повідомлено про підозру головному економісту відділу перевірок кредитними ризиками Національного банку України, який підписав акт перевірки майна, що мало бути передано у забезпечення вказаного кредиту, незважаючи на його відсутність. Дії працівника Нацбанку України кваліфіковано за ч.2 ст.366 КК України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4329