25.10.2019

Підприємства, які виконували держзамовлення з ремонту медичних закладів у зоні проведення ООС, підозрюють в ухиленні від сплати податків (ФОТО)

                

Прокуратурою міста Києва спільно із СУФР ДФС міста Києва та у взаємодії із працівниками СБУ викрито службових осіб двох приватних підприємств в ухиленні від сплати податків на суму понад 12 мільйонів гривень.
 
Слідством встановлено, що приватні підприємства за державним замовленням отримали на свої рахунки понад 75 млн гривень на проведення будівельно-монтажних робіт та ремонтних послуг від ряду комунальних установ системи охорони здоров’я (лікарні, санаторно-оздоровчі заклади, медичні лабораторії та центри), які розташовані в зоні проведення операції об’єднаних сил на території Донецької області.
 
Однак, у подальшому вказані підприємства не відобразили у документах бухгалтерському обліку та податкової звітності факт проведення зазначених робіт та отримання бюджетних коштів, що призвело до ухилення від сплати податків на суму більше 12 млн. грн.
 
Крім того, за місцем розташування декількох об’єктів попередньо встановлено не повне виконання державних замовлень, що може свідчити про заволодіння бюджетними коштами.
 
Під час проведення обшуків у офісних приміщеннях підприємств, об’єктах тендерних робіт та за місцем житла службових осіб цих підприємств вилучено первинні фінансово-господарські документи, печатки підприємств, документи «тіньової бухгалтерії», банківські картки тощо.
 
За результатами аналізу зібраних матеріалів слідства та судових експертиз буде надано правову оцінку діям всіх осіб, причетних до вчинення вищевказаного злочину.
 
Крім того, прокуратурою міста з метою забезпечення відшкодування збитків подано до суду клопотання та отримано відповідну ухвалу про накладення арешту на рахунок одного із зазначених приватних підприємств, на якому зберігається близько півмільйона гривень.
 
Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2747