29.10.2019

Затримано працівника НБУ, який за 50 тис. доларів США обіцяв підприємцю сприяння в одержанні ліцензії на обмін валюти (ФОТО)

             

У вівторок, 29 жовтня 2019 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва  слідчими СУГУ НП в м. Києві спільно з ГУБКОЗ СБУ затримано головного спеціаліста Національного банку України при спробі заволодіти коштами підприємця у сумі 50 тис. доларів США.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказану суму головний спеціаліст НБУ зажадав від директора приватного підприємства, що здійснює діяльність з обміну валюти, за сприяння в отриманні безстрокової Генеральної ліцензії НБУ на здійснення таких послуг.
 
Під час передачі частини обумовлених коштів у сумі 40 тис. доларів США службовця банку затримали біля будівлі НБУ на Печерську.
 
Наразі затриманій особі готується повідомлення про підозру за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. На місці події тривають слідчі дії.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3075