01.11.2019

Слідчий поліції, викритий на одержанні 35 тис. грн неправомірної вигоди, постав перед судом

     

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно слідчого Печерського УП ГУ НП у м. Києві, який отримав неправомірну вигоду за повернення вилученого майна та закриття кримінального провадження.
 
У вересні поточного року 21-річного правоохоронця затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч гривень за повернення вилученого в ході досудового розслідування мотоциклу та прийняття рішення про закриття кримінального провадження за фактом використання підроблених документів на вказаний транспортний засіб.
 
На даний час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Прокурором затверджено обвинувальний акт, який направлено до Печерського районного суду для розгляду по суті.
 
Поліцейському висунуто обвинувачення в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
 
У разі визнання судом вини чоловіка, йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2852