04.11.2019

Судитимуть субпідрядника, який закупив для держпідприємства електродвигуни за завищеною у майже півмільйона гривень вартістю

   

Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУКЗЕ СБ України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами державного підприємства cлужбовою особою субпідрядної організації.
 
Слідством встановлено, що за результатами публічних закупівель заступником директора субпідрядної організації, в порушення вимог чинного законодавства у сфері ціноутворення, здійснено закупівлю електродвигунів, генераторів і трансформаторів для державного підприємства за завищеною вартістю. Вказаними діями державі було завдано збитків на суму понад 450 тис. грн.
 
Вказані обставини встановлено за результатами розслідування діяльності протиправного фінансового механізму (конвертаційного центру), який надавав послуги з переведення безготівкових коштів у готівку, діяльність якого припинена місцевою прокуратурою спільно з ГУКЗЕ СБ України у вересні 2019 року.
 
За результатами розслідування завдані державі збитки відшкодовано в повному обсязі, обвинувальний акт відносно заступника керівника субпідрядної організації за ч. 2 ст. 364-1 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2719