05.11.2019

Колишнього топ-менеджера ПАТ «Завод Маяк» ДК «Укроборонпром» викрито у шахрайстві на 4, 5 млн доларів США (ФОТО)

             

Прокуратурою міста Києва разом зі слідчими ГУ НП у м. Києві та оперативними працівниками ГУ СБУ у м. Києві та Київській області викрито схему шахрайського заволодіння грошовими коштами колишнім заступником гендиректора ПАТ «Завод Маяк».
 
Згідно розробленої схеми, колишній топ-менеджер підприємства обіцяв суб‘єкту підприємницької діяльності своє сприяння у передачі права власності на майновий комплекс заводу за адресою: м. Київ, просп. С.Бандери, 20-А.
 
Загальна сума угоди мала скласти 4, 5 млн доларів США, з яких 2 млн доларів США покупець мав офіційно сплатити за майновий комплекс, а ще 2, 5 млн доларів США передати колишньому заступнику гендиректора у якості винагороди за сприяння в її укладенні.
 
Під час передачі першої частини грошових коштів у суммі 200 тис доларів США екс-посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
На даний час слідчими проводяться обшуки за місцем затримання зловмисника, а також на території ПАТ «Завод Маяк», після чого буде вирішено питання про повідомлення про підозру колишньому працівнику ПАТ «Завод Маяк» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3037