07.11.2019

Затримано посадову особу Нацбанку України на одержанні 15 тис. доларів США за сприяння в одержанні ліцензії на обмін валюти

     

У четвер, 07 листопада 2019 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУГУ НП в м. Києві спільно з  ГУБКОЗ СБУ затримано головного юрисконсульта Національного банку України та посередника при спробі заволодіти коштами підприємця в особливо великих розмірах.
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, вказана службова особа через посередника звернулася до директора товариства, що здійснює діяльність з обміну валюти, із пропозицією за грошову винагороду посприяти в отриманні товариством безстрокової Генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій. За позитивне вирішення цього питання співробітниця НБУ зажадала від підприємця винагороду у сумі 30 тис. доларів США.
 
У ході  проведення контролю за вчиненням злочину службову особу Нацбанку, а також посередника затримали під час передачі частини обумовлених коштів у сумі 15 тис. доларів США.
 
Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 27 ч.3 ст. 369 КК України. Невідкладні слідчі дії тривають.
 
 
           
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3076