12.11.2019

Співробітника поліції викрито у несанкціонованому втручанні в Інформаційний портал Нацполіції

     

За процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими ТУ ДБР, розташованого в місті Києві, за оперативного супроводження ДВБ Нацполіції України проведено ряд обшуків в приміщеннях відділів поліції ГУ НП в Київській області та викрито працівника Вишгородського відділу поліції ГУ НП в Київській області, який своїми діями сприяв водіям в уникненні відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
 
Так, упродовж 2018 року працівник Вишгородського відділу поліції ГУ НП в Київській області, маючи доступ до Інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України», вносив у систему неправдиві відомості про закриття адміністративних проваджень відносно осіб, притягнутих в законному порядку до відповідальності за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), у тому числі з позбавленням права керування транспортним засобом на певний строк.
 
Вносячи несанкціоновані зміни до Інформаційного порталу Нацполіції поліцейський у такий спосіб сприяв водіям, які вчинили вказане адміністративне правопорушення, уникнути заборони на керування транспортним засобом.  
 
У ході слідства задокументовано декілька фактів внесення поліцейським недостовірних відомостей до Інформаційного порталу, у зв’язку з чим йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України.
 
На даний час досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання правоохоронцю запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2954