13.11.2019

Прокуратура витребувала на користь держави недобудований лікувально-оздоровчий комплекс на 400 місць вартістю 80 млн гривень

    

Київська місцева прокуратура № 2, відстоюючи інтереси держави та столичної громади, у судовому порядку витребувала з чужого незаконного володіння об’єкт нерухомості вартістю понад 80 млн гривень.
 
У ході виконання представницької функції прокуратурою встановлено, що місцева громада у 1996 році надала приватному товариству земельну ділянку по вул. Світлій у Дарницькому районі столиці для будівництва лікувально-оздоровчого комплексу загального значення на 400 місць.
 
Проте, приватним товариством зобовʼязання за угодою не виконано, лікувальний комплекс не добудовано, як наслідок вказану угоду розірвано в судовому порядку. 
 
Однак, внаслідок низки рішень судів різних інстанцій об’єкт незавершеного будівництва лікувально-оздоровчого комплексу загальною площею 6388 кв. м, вартістю понад 80 млн. грн. опинився у приватній власності. 
 
Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів держави та громади місцева прокуратура звернулась до Дарницького райсуду м. Києва з позовом про витребування в державну власність вказаного об’єкту нерухомості  від теперішнього власника.
 
Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 12.11.2019 позов прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву задоволено у повному обсязі. 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2826