14.11.2019

Столичною прокуратурою повернуто комунальне майно вартістю понад 7,6 млн гривень, що стало об’єктом незаконних дій

    

Київською місцевою прокуратурою №4 встановлено факт незаконного вибуття із власності територіальної громади міста Києва нежитлового приміщення загальною площею 162,3 кв.м. та вартістю понад 7 600 000 грн.
 
Як установлено прокуратурою, у 2014 році на підставі незаконного рішення одного із районних судів Луганської області право власності на вказане нежитлове приміщення було зареєстровано за приватною юридичною особою.
 
У подальшому приміщення неодноразово переходило до «нових власників», у тому числі нерезидентів України, та стало предметом іпотеки та інших господарських угод.
 
Господарський суд столиці, незважаючи на дії відповідачів, спрямованих на затягування процесу та намагання утримати незаконно отримане майно, повністю задовольнив позовні вимоги прокурора та повернув у власність територіальної громади зазначене майно.
 
Одночасно,  в межах досудового розслідування, розпочатого за цим фактом,  діям осіб, залучених у «схемі» незаконного заволодіння майном киян, буде надано належну та принципову правову оцінку.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3044