15.11.2019

Прокуратурою міста Києва попереджено незаконне відчуження державного майнового комплексу «Завод «Маяк»

     

За клопотанням прокуратури міста Києва Голосіївським районним судом м. Києва накладено арешт на державний майновий комплекс Акціонерного товариства «Завод «Маяк» ДК «Укроборонпром» загальною площею близько 20 тис. кв м. для недопущення його продажу на торгах ДП СЕТАМ за заниженою початковою вартістю.
 
У ході розслідування кримінального провадження за фактом організації шахрайської схеми з продажу майна ПАТ «Завод Маяк» установлено, що колишній посадовець підприємства за винагороду обіцяв представнику комерційної структури сприяння у придбанні вказаного комплексу через електронну систему торгів ДП «СЕТАМ» за близько 6о млн гривень, що за його словами, є в двічі меншою, ніж реальна вартість об’єкту.
 
Шахрайську  схему було викрито, а його організатора затримано.
Разом з тим, під час досудового розслідування з’ясувалось, що Державною виконавчою службою шляхом примусового продажу через ДП СЕТАМ вищевказаний майновий комплекс виставлено на торги з початковою вартістю 62 млн грн.
 
З метою перевірки законності такого відчуження, а також перевірки даних про можливе штучне заниження вартості цього об’єкту, прокуратура міста Києва звернулась до суду з клопотанням про арешт майнового комплексу, яке судом задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3439