16.11.2019

За сприяння прокуратури Києва до комунальної власності повернуто 1,8 га землі на Рибальському острові вартістю 86 млн гривень

       

Вжитими прокуратурою міста Києва заходами виконано рішення господарського суду м. Києва про повернення столичній громаді земельної ділянки площею понад 1,8 га та вартістю 86 млн гривень на Рибальському острові.
 
У ході розслідування кримінального провадження Київська місцева прокуратура № 7 спільно з ГУ БКОЗ СБ України виявила факт незаконного вибуття із власності територіальної громади земельної ділянки по вул. Електриків, 20-А у Подільському районі м. Києва на підставі ухвали районного суду Донецької області.
 
Діючи в інтересах громади, прокуратура заявила позов про витребування земельної ділянки з незаконного володіння. Позов був задоволений у повному обсязі.
 
Станом на сьогодні за результатами вжитих прокуратурою заходів рішення суду реально виконано - земельна ділянка вартістю 86 млн гривень на Рибальському острові повернута до комунальної власності шляхом внесення відповідних даних до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння майном комунальної власності триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3124