18.11.2019

У Києві до 7 років засуджено жінку за розбійний напад на пункт обміну валют - прокуратура

           

За участі Київської місцевої прокуратури № 5 до семи років позбавлення волі засуджено 26-річну мешканку міста Суми за скоєння розбійного нападу на відділення пункту обміну валюти у столиці.
 
Згідно з матеріалами слідства, у вересні 2017 року обвинувачена проникла до відділення пункту «Обмін валют», розташованого в Оболонському районі, попередньо закривши лице медичною маскою та вдягнувши на голову капюшон.
 
Маючи при собі ніж, зловмисниця вчинила напад на жінку – касира. Оскільки касир почала чинити опір, нападниця завдала їй ножем два непроникаючі колото-різані поранення грудної клітини та поранення лівої кисті.
 
Не маючи змогу заволодіти грошима з сейфу, який знаходився в іншому приміщенні, розбійниця викинула знаряддя злочину та втекла з місця події.
 
Після встановлення особи нападниці, з’ясувалося, що цей злочин вона вчинила, перебуваючи у міжнародному розшуку. У червні 2017 в місті Суми, будучи касиром у такому же закладі, зловмисниця вчинила аналогічний напад, заволодівши понад 500 тис. грн.  
 
Ковпаківським районним судом м.Суми у липні 2017 за цей злочин її було засуджено до 5 років позбавлення волі. Надалі, у зв’язку з переховуванням від правосуддя, жінку оголосили у розшук.
 
Під час судового розгляду в Оболонському районному суді м. Києва, обвинувачена, бажаючи уникнути кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжкого злочину, намагалась запевнити колегію суддів у тому, що вона лише мала намір погрожувати касиру ножем. Однак така позиція обвинуваченої не знайшла свого підтвердження в суді.
 
Колегія суддів, підтримавши позицію прокурора, визнала жінку винною за ч. 3 ст. 187 КК України та призначила покарання у вигляді 7 позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна, крім житла.
 
Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд залишив без змін до вступу вироку в законну силу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3117