26.11.2019

За сприяння столичної прокуратури до державного бюджету відшкодовано понад 13 млн грн несплачених податків

         

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у місті Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовою особою одного зі столичних підприємств та забезпечено відшкодування до державного бюджету завданих збитків у розмірі 13 млн. 400 тис. грн.
 
Встановлено, що упродовж 2014-2016 років під час користування підприємством земельною ділянкою у Святошинському районі головний бухгалтер цього підприємства в порушення вимог Податкового кодексу України умисно ухилився від сплати земельного податку.
 
За зазначеним фактом головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, тобто в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
На сьогодні, за результатами досудового розслідування збитки, завдані державі, відшкодовані у повному обсязі, у зв’язку з чим до суду скеровано клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності головного бухгалтера на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2944