26.11.2019

Члена громадської ради при КМДА викрито у підбурюванні до дачі хабара та шахрайстві (ФОТО)

          

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУ НП у м. Києві та ГВБКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області викрито члена громадської ради при Київській міській державній адміністрації та його спільника у шахрайському заволодінні грошовими коштами комерційного підприємства під виглядом сприяння в отриманні земельної ділянки під парковку.
 
За версією слідства, вказані особи за винагороду у 10 тисяч доларів США пообіцяли представнику підприємства посприяти через своїх колег в КМДА в отриманні дозвільних документів на розміщення паркувального майданчику у Святошинському районі столиці.
 
Насправді, реальної можливості та наміру сприяти у вирішенні цього питання вказані особи не мали, зі службовими особами КМДА з цього приводу не контактували.
 
Члена громадської ради разом зі спільником затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини грошових коштів у сумі 9 тис. доларів США.
 
Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3202