03.12.2019

Вбивство хлопчика в центрі Києва: затриманим оголошено про підозру

     

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУ НП в. Києві повідомлено про підозру у вчиненні замовного вбивства двом особам, затриманим у зв’язку з нападом на родину місцевого депутата та вбивства його 3-річного сина.
 
За версією слідства, підозрювані, двоє громадян України, 19 та 20 років, діючи на замовлення невстановленої особи, розробили спільний план вчинення вбивства депутата, визначивши місце для його здійснення – майданчик біля ресторану в центрі Києва, а також шляхи підходу та відходу.
 
На виконання вказаного плану підозрювані орендували кімнату в хостелі неподалік вказаного ресторану. При цьому один з підозрюваних (виконавець) мав здійснити прицільний вистріл з балкону готельної кімнати, а інший, перебуваючи біля входу у ресторан, спостерігати за навколишньою обстановкою.
 
Близько п’ятої години вечора 1 грудня 2019 року, коли депутат разом з дружиною та 3-річним сином сіли в автомобіль, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика.
 
Дії підозрюваних попередньо кваліфіковано за п.2,11,12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення) КК України.
 
Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3184