04.12.2019

Підозрюваний у сексуальному насильстві над неповнолітньою постане перед судом

            

Київською місцевою прокуратурою №10 скеровано до суду кримінальне провадження відносно чоловіка, який майже 5 років переховувався від слідства за обвинуваченням у вчиненні сексуального насильства щодо неповнолітньої, поєднаного з катуванням та примушуванням до участі у створенні відеозаписів порнографічного характеру.
 
Згідно з матеріалами кримінального провадження, у 2014 році група з 5 молодих людей, діючи за попередньою змовою між собою, вчинили сексуальне насильство відносно неповнолітньої дівчини, що супроводжувалося задоволенням статевої пристрасті неприроднім способом, нанесенням потерпілій побоїв, гасінням сигарет об тіло. Крім того, з метою приниження гідності дівчини зловмисники примусили її до участі у створенні відеозаписів порнографічного характеру, які в подальшому розповсюдили у мережі Інтернет.
 
30.01.2015 після повідомлення про підозру один із зловмисників втік за кордон та з цього часу переховувався від слідства, однак завдяки плідній співпраці правоохоронних органів України та Республіки Молдова 17.10.2019 його затримали в м. Кишинів.
 
У подальшому за клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 вказану особу передано правоохоронним органам України, доставлено до суду та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
На даний час обвинувальний акт за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 153, ч. 5 ст. 301 КК України скеровано до Солом’янського районного суду для розгляду по суті. Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі.
 
Кримінальне провадження відносно інших 4 підозрюваних також перебуває на розгляді у суді.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3143