23.12.2019

Обвинуваченого у вбивстві ветерана АТО в центрі Києва засуджено до 13 років позбавлення волі

            

У понеділок, 23 грудня 2019 року, за участі Київської місцевої прокуратури №10 суд оголосив обвинувальний вирок 58-річному чоловіку, визнавши його винним в умисному вбивстві ветерана АТО.
 
Злочин стався 22 червня 2017 року на вул. Ярославів Вал неподалік станції метро "Золоті ворота". Під час раптово виниклого конфлікту обвинувачений, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, завдав потерпілому смертельне ножове порання в площину грудної клітини. Трагедія сталася на очах сина та дружини загиблого чоловіка.
 
Вчинивши вбивство, зловмисник намагався втекти з місця події та знищити речові докази, але був «по гарячих слідах» затриманий правоохоронцями.
 
У дебатах прокурор просив для обвинуваченого 13 років позбавлення волі. Підсудний себе винним у вчиненні злочину не визнав та просив його виправдати.
 
За результатом судового засідання Шевченківський райсуд столиці підтримав позицію державного обвинувача, визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.
 
До вступу вироку у законну силу суд залишив обвинуваченого під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3024