27.12.2019

Повідомлено про підозру одному з учасників нападу на журналіста біля Київського апеляційного суду

              

У п’ятницю, 27 грудня 2019 року, слідчими Солом’янського УП ГУ НП в м. Києві за погодження Київської місцевої прокуратури №9 повідомлено про підозру 29-річному мешканцю Київської області за фактом вчинення протиправних дій відносно журналіста, які мали місце 24.12.19 біля приміщення Київського апеляційного суду.
 
Дії підозрюваного виразились у переслідуванні журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю, а також  хуліганських діях щодо нього, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 171 та ч. 2 ст. 296 КК України.
 
Враховуючи те, що відносно вказаного чоловіка триває судовий розгляд в іншому кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296,  ч. 2 ст. 263 КК України, стороною обвинувачення підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке буде подано до Солом’янського районного суду міста Києва.
 
Крім того, повідомляємо, що в межах кримінального провадження, розпочатого у зв’язку з інцидентом біля Київського апеляційного суду, також розслідується факт заподіяння тілесних ушкоджень зазначеному журналісту, кваліфікований за ч.  2 ст. 345-1 КК України. На цей час проводяться слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення осіб, причетних до цього злочину, та збирання відповідних доказів.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3272