28.12.2019

Підозрюваний у вбивстві, який 3 роки переховувався від слідства, постав перед судом

             

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 36-річного раніше судимого чоловіка, який три роки переховувався від слідства за вбивство людини.
 
Злочин стався у  листопаді 2016 року у будинку по вул. Мечникова на Печерську. Обвинувачений, перебуваючи у приміщенні двірника, під час раптово виниклого конфлікту завдав останньому не менше семи ударів в голову, від яких чоловік помер.
 
Переконавшись, що потерпілий не подає ознак життя, зловмисник підпалив ганчір’я у двірницькій, щоб приховати сліди злочину та ускладнити ідентифікацію тіла, після чого зник з місця події.
 
Втікач переховувався від правоохоронних органів майже три роки. У ході досудового розслідування слідство отримало висновки понад 20 експертиз, які допомогли встановити особу підозрюваного. Наприкінці вересня 2019 року він був затриманий та взятий під варту без права внесення застави.
 
Наразі обвинувальний акт відносно зловмисника скеровано до Печерського районного суду м. Києва за ч. 1 ст. 115 КК України для розгляду по суті. 
 
Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3069