30.12.2019

Таксиста-ґвалтівника засуджено до 8 років позбавлення волі

             

За підтримання державного обвинувачення Київською місцевою прокуратурою № 8 судом оголошено обвинувальний вирок 29-річному чоловіку за фактами сексуального насильства щодо двох жінок, а також вчинення грабежів та крадіжок.
 
Так, в ніч на 31 липня 2019 року зловмисник зґвалтував та пограбував 25-річну мешканку Київської області. Дівчина зупинила таксі в районі Академмістечка у Києві, щоб дістатися додому за місто. Проте під час поїздки водій з’їхав з автомагістралі до лісової зони, закрив дверцята автомобіля на центральний замок та зґвалтував потерпілу, застосовуючи фізичне насильство.
 
Після цього чоловік змусив дівчину перевести близько 4 тис. грн з її картки на його рахунок, відібрав у неї мобільний телефон та втік.
 
Того ж дня вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисника вдалося встановити та затримати.
 
Крім того, у ході слідства було встановлено інші епізоди вчинення підозрюваним кримінальних правопорушень протягом 2019 року.
 
Так, за день до згаданого випадку за аналогічних обставин таксист зґвалтував 30-річну жінку, після чого заволодів її майном на суму 5 тис. гривень. А в період з квітня по червень здійснив ряд крадіжок у приміщені хостелу та магазину, завдавши матеріальної шкоди потерпілим на суму понад 16 тис. гривень.
 
Вироком Святошинського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 152 (зґвалтування), ч.ч. 1, 2 ст. 185 (крадіжка) та ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
Обвинувачений перебуває під вартою.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2934