03.01.2020

Завершено слідство відносно посадовця Держпраці та адвоката, викритих на одержанні неправомірної вигоди у сумі 60 тис. гривень

        

Київською місцевою прокуратурою № 6 завершено розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в одержанні 60 тис. гривень неправомірної вигоди керівником одного з підрозділів ГУ Держпраці у Київській області та адвоката, який виступив посередником.
 
Зазначену суму чиновник вимагав від суб’єкта господарювання за невнесення в акт перевірки виявлених порушень. Посадовця та його спільника - адвоката затримали на «гарячому» одразу після одержання ними грошових коштів.
 
Чиновнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, адвокату - за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Наразі підозрюваним та їх захисникам відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3064