09.01.2020

Члени злочинної групи, які під приводом продажу автомобілів ошукали громадян на понад 500 тис. гривень, постануть перед судом

               

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 5 осіб, які у складі організованої злочинної групи шляхом обману заволоділи коштами громадян на суму понад 500 тис. гривень.
 
Злочинне угруповання діяло на території міста Києва, Запорізької та Миколаївської областей.
 
Організатором ОЗГ виявилася 33-річна уродженка Миколаївщини, яка залучила до протиправної діяльності інших осіб. Для реалізації злочинної схеми зловмисниця винаймала офісні приміщення та створила низку фіктивних підприємств.
 
Згідно розподілу ролей учасники групи розміщували на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж транспортних засобів за цінами, нижчими за середньоринкові.
 
Потенційних клієнтів, які приходили до офісу, менеджери схиляли до укладення договору купівлі-продажу транспортного засобу з обов’язковою передоплатою у розмірі від 30 до 50% від його вартості. Однак, отримавши від потерпілих кошти, працівники офісу відволікали їхню увагу та надавали на підпис інший договір, який взагалі не стосувався цього правочину. Лише згодом, ознайомившись з документами, потерпілі дізнавалися, що оплатили лише послуги цього товариства або взяли у них позику.
 
У такий спосіб з жовтня 2017 року по квітень 2019 року зловмисники заволоділи коштами громадян на суму понад 500 тис. гривень.
 
Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство) скеровано до Подільського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3098