09.01.2020

За клопотанням прокуратури взято під варту підозрюваного у жорстокому вбивстві на Лабораторному провулку у Києві

         

За клопотанням Київської місцевої прокуратури № 6 Печерським районним судом м. Києва обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 41-річному чоловіку, підозрюваному у жорстокому вбивстві та розбійному нападі, вчинених у будинку на Лабораторному провулку у Києві.
 
В ніч на 17 грудня 2019 року двоє раніше засуджених чоловіків вирішили пограбувати своїх знайомих – чоловіка та його співмешканку, у яких напередодні побачили смартфони, гроші та золоті прикраси. Зайшовши до їхнього помешкання, зловмисники почали вимагати видати їм цінне майно.
 
Потерпілі (48-річний чоловік, який підробляв двірником та його 52-річна подруга) почали чинити зловмисникам опір. У відповідь нападники нанесли чоловіку численні удари дерев'яною палицею в область голови, від яких останній помер на місці. Його співмешканка також зазнала важких травм. У неї виявили численні забої, черепно-мозкову травму та травматичний відрив фаланги пальця. Під час нападу розбійники знівечили їй руку, оскільки не могли зняти з пальця каблучку, після чого викрали її смартфони та зірвали сережки. Викрадені цінності нападники розподілили між собою та частину одразу збули за безцінь третім особам.
 
На цей час одного із підозрюваних вдалося встановити та затримати. Частину викраденого майна вилучено.
 
За погодження Київської місцевої прокуратури № 6 чоловіку повідомлено про підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство з корисливих мотивів) та ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння чужим майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).
 
Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання співучасника злочинів.
 
За вчинене зловмисникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3115