10.01.2020

Керівника медичного коледжу викрито на одержанні 50 тисяч гривень хабара

                

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з Управлінням поліції в метрополітені ГУ НП у м. Києві за матеріалами ГУКЗЕ СБУ та ГУ СБУ у Вінницькій області затримано в порядку ст. 208 КПК України керівника одного з медичних коледжів Вінницької області за підозрою в одержанні неправомірної вигоди.
 
Установлено, що підозрюваний з метою власного незаконного збагачення вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоди у розмірі 50 тисяч гривень за укладення додаткової угоди на проведення будівельних робіт у медичному закладі та перерахування коштів за вказані роботи.
 
Посадовця затримали після одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень.
 
Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2843