14.01.2020

Прокуратура оскаржить рішення суду про дострокове звільнення чоловіка, засудженого за заподіяння смертельних травм 2-річній дитині

          

Столична прокуратура готує апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду м. Києва, яким чоловіка, засудженого до 10 років позбавлення волі за заподіяння смертельних травм 2-річній дитині, звільнено від відбування покарання умовно-достроково.
 
21.10.2019 відносно вказаної особи вступив у законну силу вирок  Бородянського районного суду Київської області, яким його засуджено до покарання у виді 10 років позбавлення волі за ч.1, 2 ст. 70, ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
 
У подальшому сторона захисту звернулася до Шевченківського райсуду м. Києва з клопотанням про умовно-дострокове звільнення засудженого у зв’язку з відбуттям ним більше 2/3 призначеного покарання, виходячи з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі, починаючи з 18.05.2016 року.
 
Станом на день розгляду клопотання покарання у виді позбавлення волі засуджений відбував у ДУ «Київський слідчий ізолятор».
 
На думку прокуратури, ухвалюючи рішення про умовно-дострокове звільнення вказаної особи, суд не надав належної оцінки доводам сторони захисту про те,  засуджений довів своє виправлення сумлінною поведінкою і ставленням до праці, оскільки об’єктивних даних, які б підтверджували ці обставини, суду надано не було.
 
В апеляційній скарзі столична прокуратура наполягатиме на скасуванні незаконного рішення та призначенні нового судового розгляду у суді першої інстанції.
 
Крім того, за цим фактом буде проведено службове розслідування та надано оцінку діям працівників прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2670