15.01.2020

Посадовців КП «Київтеплоенерго» та приватної фірми підозрюють у розкраданні 1,7 млн грн, виділених на охорону об’єктів комунального підприємства

             

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно із СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві та ГУ СБУ у місті Києві та Київській області викрито директора приватного підприємства та службову особу комунального підприємства, злочинна діяльність яких завдала державі збитків на суму понад 1,7 млн гривень.
 
Встановлено, що у 2019 році посадові особи комунального підприємства  «Київтеплоенерго» уклали з приватним підприємством договір про надання охоронних послуг об'єктів, розташованих на території міста Києва.
 
У подальшому на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 40 млн гривень бюджетних коштів.
 
Однак, як встановлено досудовим розслідуванням, виконавцем не надано охоронних послуг на загальну суму понад 1, 7 млн гривень, що підтверджується висновками експертиз.
 
Дії службових осіб комунального та приватного підприємств кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове слідство, у ході якого буде також перевірено законність витрачання комунальним підприємством понад 40 млн гривень, виділених на охорону інших об'єктів, триває.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3217