15.01.2020

Прокуратура внесла апеляційну скаргу на дострокове звільнення чоловіка, засудженого за смерть 2-річної дитини

            

Столична прокуратура подала до Київського апеляційного суду скаргу на рішення суду першої інстанції, яким чоловіка, засудженого до 10 років позбавлення волі за заподіяння смертельних травм 2-річній дитині, достроково звільнено від відбування покарання.
 
Так, усупереч дослідженим в судовому засіданні документам, Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання сторони захисту про умовно-дострокове звільнення вказаної особи від подальшого відбування покарання, посилаючись на те, що останній вже відбув більше 2/3 призначеного покарання у Київському СІЗО та своєю сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.
 
Однак, як вбачається з характеристики, наданої суду Адміністрацією СІЗО, засуджений до праці не залучався та характеризується посередньо.
 
Крім того, суд, не маючи жодного підтвердження, що засуджений відбуває призначене покарання у Київському СІЗО, задовольнився виключно даними про його тимчасове утримання в зазначеній установі, та помилково визначив за собою територіальну підсудність щодо розгляду такого клопотання.
 
В апеляційній скарзі столична прокуратура наполягає на скасуванні незаконного рішення та призначенні нового судового розгляду у суді першої інстанції.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2752