17.01.2020

У Києві на одержанні хабара затримали ще одного поліцейського

                  

У п’ятницю, 17 січня 2020 року прокуратурою міста Києва спільно з ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, та Службою безпеки України затримано на одержанні 30 тис. гривень хабара старшого слідчого одного з районних управлінь ГУ НП в м. Києві.
 
Співробітник поліції вимагав неправомірну вигоду з громадянина за закриття кримінального провадження, розпочатого відносно нього за фактом можливих шахрайських дій.
 
Грошові кошти капітан поліції отримав двома частинами, у тому числі шляхом переказу на банківську картку.
 
Відразу після отримання на картку другої частини неправомірної вигоди у сумі 15 тис. гривень поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі за місцем роботи та проживання затриманого тривають слідчі дії.
 
Затриманому готується повідомлення про підозру.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Як повідомлялося, раніше на одержанні неправомірної вигоди у сумі 17 тис. гривень правоохоронці затримали оперуповноваженого Деснянського УП ГУНП у м. Києві. Вказані кошти поліцейський вимагав у підприємця за безперешкодне здійснення господарської діяльності. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3633