24.01.2020

Посадовцю Головного управління ДФС у Київській області повідомлено про підозру в одержанні 20 тис. гривень хабара

          

Прокуратурою міста Києва спільно з територіальним управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, викрито та затримано на одержанні 20 тис. гривень неправомірної вигоди начальника відділу Головного управління ДФС у Київській області.
 
За даними слідства, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду за проведення перевірки перед ліквідацією фірми, без накладання санкцій з боку ДФС.
 
Зазначену суму неправомірної вигоди податківець одержав від підприємця у службовому кабінеті, після чого був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Слідчі дії проводилися за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції та Головного управління внутрішньої безпеки ДФС України.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
 
До суду скеровано клопотання про обрання посадовцю запобіжного заходу. 
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2737