24.01.2020

Підозрюваний у вбивстві, який переховувався на території РФ, постав перед українським судом

               

Київською місцевою прокуратурою № 9 направлено до Солом’янського районного суду м. Києва обвинувальний акт відносно 25-річного уродженця Черкаської області, який, здійснивши ще в жовтні 2017 року умисне вбивство киянина, тривалий час переховувався від слідства на території Російської Федерації.
 
У ході досудового розслідування підозрюваного було оголошено в міжнародний розшук. У січні 2019 року чоловіка затримали у місті Санкт-Петербург та у подальшому в межах процедури екстрадиції передали компетентним органам України для притягнення до кримінальної відповідальності.
 
Наразі за результатами підготовчого судового засідання обвинувальний акт відносно підозрюваного за п. 6 ч. 2 ст. 115 та ч. 1 ст. 289 КК України, призначено до розгляду та йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
 
Як встановлено у ході слідства, у жовтні 2017 року підозрюваний через всесвітню мережу інтернет познайомився з чоловіком, який працював фінансовим директором у компанії з фармацевтичної сфери. Перебуваючи вдома у нового знайомого, підозрюваний задушив потерпілого, після чого заволодів його грошима, телефонами та автомобілем.
 
За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3022