25.01.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувачення за фактом розкрадання 14 млн гривень, виділених на реконструкцію парку «Партизанська Слава»

              

Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб причетних до розкрадання грошових коштів виділених на реконструкцію парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі столиці.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що директор підрядної організації, за пособництва ще однієї особи, вніс до офіційних документів неправдиву інформацію щодо обсягу виконаних робіт по реконструкції парку. У свою чергу заступник генерального директора КО «Київзеленбуд» не перевіривши реальний обсяг виконаних робіт, погодив зазначені документи.
 
Надалі на підставі погоджених актів виконаних робіт КО «Київзеленбуд» перерахував підрядній організації 14 млн грн., чим завдав матеріальної шкоди комунальному підприємству на зазначену суму.
 
За результатами досудового розслідування дії екс-директора підрядної організації та пособника кваліфіковано за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України та за  ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України відповідно. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна
 
Дії   заступника   гендиректора  КО  «Київзеленбуд»   кваліфіковано   за                  ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Санкція передбачає покарання у виді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2773