28.01.2020

Шахраї, які підбурювали керівника держпідприємства до надання хабара у сумі 83,5 тис. доларів США, постануть перед судом

              

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох осіб у підбурюванні керівника держпідприємства до скоєння корупційного злочину та шахрайському заволодінні грошовими коштами на загальну суму 83,5 тис. доларів США.
 
За версією слідства, двоє осіб, вступивши у попередню змову, намагалися схилити керівника одного з державних підприємств, що підпорядковане Міністерству аграрної політики та продовольства України, до надання хабара службовій особі вказаного Міністерства за вирішення питання про залишення його на посаді.
 
Розмір неправомірної вигоди, яку підозрювані зажадали від держслужбовця за вирішення цього питання, склав майже 83,5 тис. доларів США.
 
У ході контролю за вчиненням злочину працівниками ДБР та ГУ БКОЗ СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України задокументовано факти одержання підозрюваними неправомірної вигоди кількома частинами. Під час одержання останнього траншу у сумі 9 тис. доларів США аферистів затримали.
 
Надалі слідством з’ясовано, що отримані кошти підозрювані не передавали службовим особам Міністерства аграрної політики та продовольства України, а розпоряджалися ними на власний розсуд.
 
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно двох осіб за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2900