29.01.2020

Посадовців управління освіти Оболонської РДА та приватної фірми підозрюють у розкраданні майже півмільйона гривень, виділених на ремонт дитячого садочка

                  

Київською місцевою прокуратурою № 5 викрито службових осіб управління освіти та директора приватного підприємства, злочинна діяльність яких завдала державі збитків майже на півмільйона гривень.
 
Встановлено, що у 2016 році посадові особи управління освіти Оболонської РДА уклали з приватним підприємством договір про коригування проектно-кошторисної документації на реконструкцію дошкільного навчального закладу  в Оболонському районі міста Києва.
 
У подальшому з метою забезпечення оплати коштів на виконання умов договору службові особи управління освіти, знаючи наперед, що вартість робочого проекту значно завищена та цей проект не в повній мірі відповідає вимогам нормативно-правових актів, перерахували на рахунки приватного підприємства 480 000 гривень бюджетних коштів.
 
Дії начальника управління освіти Оболонської РДА кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах). Дії іншого посадовця та директора приватної фірми кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України (пособництво у розтраті чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення службових осіб управління освіти від займаних посад.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2831