30.01.2020

Підозрюваний у розкраданні майна льодового стадіону «Авангард» відповідатиме перед судом

                    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування відносно гендиректора приватного товариства, який підозрюється у розкраданні майна Дитячо-юнацького учбово-спортивного центру профспілок міста Києва «Авангард», закупленого за державні кошти.
 
Як повідомлялося, у 2010 році Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок міста Києва «Авангард» уклав з приватним товариством договір на закупівлю обладнання для льодової арени, а також утворення та підтримання штучного льоду, на загальну суму майже 15 млн гривень.
 
Незважаючи на перерахування коштів, обладнання так і не було поставлено, а всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством і приватною фірмою були спрямовані на приховування факту розкрадання цього майна.
 
У вересні 2018 року за погодження прокуратури міста Києва гендиректору товариства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та у зв’язку з ухиленням від слідства оголосили в розшук.
 
У жовтні 2019 року підозрюваного заарештували на території Чехії. А вже в листопаді 2019 року за запитом української сторони Чеська Республіка видала зазначену особу для притягнення його до відповідальності.
 
Наразі обвинувальний акт відносно підозрюваного скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Крім того, прокуратурою заявлено позов до зазначеної особи про відшкодування 15 млн гривень завданих збитків.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3002