03.02.2020

Підрядника підозрюють у привласненні 330 тисяч гривень, виділених на ремонт дитсадків на Троєщині

                  

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 Деснянським УП ГУНП у м. Києві та ГУ ДФС у м. Києві завершено досудове розслідування за підозрою керівника підрядної організації у привласненні державних коштів, виділених на ремонт дитячих садків.
 
Установлено, що між Управлінням освіти Деснянської РДА та товариством було укладено договір щодо проведення ремонтних робіт у дошкільних навчальних закладах Деснянського району.
 
Однак, не виконавши роботи у повному обсязі, директор товариства вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких у подальшому безпідставно отримав на рахунки понад 330 тис. гривень.
 
Обвинувальний акт відносно підрядника за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України скеровано до Деснянського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкція статтей передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2903