03.02.2020

Прокуратура скерувала до суду клопотання про застосування відносно «мінера» мосту Метро примусових заходів медичного характеру

     

Прокуратура міста Києва скерувала до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до чоловіка, який 18 вересня 2019 року здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро та вчиняв хуліганські дії.
 
Вказана особа підозрювалася у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 259, ч. 4 ст. 296 КК України. Проте, результати судово-психіатричної експертизи засвідчили, що чоловік на момент вчинення інкримінованих правопорушень за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками лікарів на теперішній час психічний стан останнього не змінився та він потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б його небезпечну поведінку.
 
Відповідне клопотання наразі скеровано на розгляд Дніпровського районного суду м. Києва.
 
Як повідомлялося раніше, 20 січня 2020 року суд змінив підозрюваному запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до спеціалізованого медичного закладу закритого типу. 28 січня 2020 року у зв'язку із завершенням досудового розслідування матеріали кримінального провадження були надані стороні захисту для ознайомлення.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3686