06.02.2020

Прокуратура оскаржує у суді занадто м’який вирок чоловіку, засудженому за сексуальні злочини відносно малолітніх дітей

          

Київською місцевою прокуратурою № 1 м. Києва до Київського апеляційного суду направлено апеляційну скаргу на вирок Голосіївського районного суду столиці відносно чоловіка, засудженого за вчинення сексуального насильства та розбещення малолітніх дітей, з підстав м’якості призначеного покарання.
 
Судом доведено, що упродовж травня-червня 2015 року 43-річний чоловік проникав до навчальних закладів Солом’янського та Голосіївського районів столиці, де в приміщеннях вбиральнь здійснював дії сексуального характеру відносно малолітніх дівчат. Внаслідок вказаних дій постраждали троє дівчат-школярок віком від 7 до 10 років.
 
Раніше зловмисник притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.
 
Зважаючи на докази, зібрані під час досудового слідства, прокурор у судовому засідання наполягав на призначенні обвинуваченому максимального покарання, передбаченого санкціями інкримінованих статей, а саме вигляді позбавлення волі на строк 15 років.
 
Водночас суд першої інстанції, визнавши обґрунтованими докази обвинувачення,  призначив чоловіку покарання за ч. 4 ст. 152 та ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України у вигляді 12 років позбавлення волі.
 
Вважаючи, що таке покарання не відповідає тяжкості вчинених злочинів, прокуратура оскаржує ухвалений вирок в апеляційному порядку.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3081