06.02.2020

Прокуратурою міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом постановлення незаконного судового рішення про заборону приватизації ПАТ «Центренерго»

    

Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом постановлення суддею господарського суду міста Києва завідомо неправосудного рішення.
 
Встановлено, що в рамках розгляду позову суб’єкта господарювання суддею господарського суду міста Києва за заявою позивача було ухвалено рішення про забезпечення позову шляхом заборони Фонду державного майна України вживати будь-які дії з приватизації ПАТ «Центренерго».
 
Вказане рішення було постановлено судом всупереч правових висновків Верховного Суду, який вже висловив позицію з цього приводу, зокрема, про те, що заборона проведення приватизації ПАТ «Центренерго» суперечить вимогам  процесуального законодавства та є заходом, неспівмірним із заявленими позовними вимогами.
 
У зв’язку із наведеним, прокуратурою міста Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України (Постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).
 
Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4321